Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Pierre Talayrach

Visionær tilgang til vin…

Pierre Talayrach er opvokset på gården med sin far som det store forbillede og han har et stort hjerte, en fast hånd, avantgarde ord; han er en visionær, en drømmer måske.  Passionen for vin  får hans årer og hjerte til at banke; han bringer sin egen del af lykke, og også smerte. Fordi intet er enkelt eller nemt. Fordi virkelig villig betyder at sigte mod den ultimative tilstand. Og denne landsmand oplyser med et særligt blik, en fast hånd og dybt begær sin kælder med sit nærvær.

Klassifikationen, druesorter og terrænen

Vingården befinder sig  i Sydfrankrig, på kanten af ​​Løve Bugten, mere specifikt ved Roussillon-kysten. Pézilla-la-Rivière er en lille landsby få kilometer fra Perpignan. Det er placeret ved porten til Têt-dalen, floden som starter i hjertet af Capcir, bjerget i Pyrénées-Orientales.  Vingården er etableret på forbindelsen Perpignan-Pézilla-la-Rivière. Mas Blanès ligger 1 km før indgangen til landsbyen. Vinstokke fylder 12 hektar og er meget godt placeret: i syd, i læ fra tramontane vinde, i terrasser og halv bakkeskråning på en tør lerjord, dækket af rullede småsten. Nyplantede vinstokke (marts 2009) står sammen med de ældste, med knudrede rødder, plantet i 1960. Udbyttet er lille: gennemsnitligt 36 hekto/ha.

Fremstilling af vin og vinkælderen…

Vinkælderen  blev bygget  i 1978, bygget på en bjergskråning, delvist nedgravet, hvilket tillader en vin fremstillingsproces ved hjælp af tyngdekraften, som sparer overdreven pumpning. Druehøsten er fuldstændig manuel, og placeringen af vinmarker omkring kælderen gør det muligt at samle druesorter i karret på samme høstdag.

Vin fremstillingsprocesser er lavet  ved semi-kulsyre-maceration (druer er hverken afkalket eller trampet på forhånd, men delvist knust).

Denne vinificerings metode giver mulighed for at få frugtige og smidige vine med vedvarende og lyse farver. Desuden er de ikke filtreret, for at bevare smag, stof og karakter. Pierre bygger selv sine egetræsfade og er den velrenommeret for sine økologiske og biodynamiske vine.

Måske er du interesseret i vores andre vingårde ...

Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)