Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

La Domaine Grangette

Domaine La Grangette

Bæredygtighed og passioneret familiedrevet vingård

Historisk vingård og to vinentusiaster

Vingården Domaine La Grangette er gennemsyret af historie. I middelalderen udgjorde vingården en del af Baron de Guers ejendom og blev opdrættet til at fodre de mange riddere, der boede på slottet. Vinkultur stammer fra før den franske revolution – i dag kan man stadigvæk se de meget gamle stenbeholdere med vægge over en meter tykkelse, som vidner at der blev også dyrket vin. Vinkælderen befinder sig i den restaurerede stald på vingården, der blev bygget i det 17. århundrede.  I 2001 overtog Moret-familien vingården.

 Christelle og Matthieu Caron – Moret overtog vingården sammen med deres to børn med det formål at fremstille kvalitetsvin. At give feltet tilbage til dens biologiske identitet, som det plejede at have, er meget vigtigt for dem i en verden, hvor vi er nødt til at vide, hvordan vi kan tilpasse vores metoder for at beskytte miljøet. Det er vigtigt for Christelle og Matthieu Caron –, at dyrke vin i fuld respekt med naturen med udbytter der bidrager til en enestående koncentration af aromaer.

Klassifikation, druesorter og tærren

Vingården Domaine la Grangette befinder sig mellem havet og Cevennes, der grænser mod syd ved Thau-dammen og mod nord ved den historiske by Pézenas. Det ligger i hjertet af den beskyttede oprindelsesbetegnelse PICPOUL DE PINET. I dag er La Grangette en 40 hektar stor familie vingård, som er i omlægning til økologisk landbrug.  Omringet af Garrigue”, vild vegetation med en blanding af lavendel, enebær, timian, rosmarin og salvie, der strækker sig over 6 km til Montagnac. Området byder på masser af muligheder for vandreture, til fods eller på cykel efter flere stier mellem vinmarker, garrigues og fyrreskove, hvor man kan opdage både bjerge end havet. Tærren stammer fra gamle søer og have og er sammensat af hård og blød kalksten. 

Af de 50 dyrkbare hektar er 40 faktisk plantet med vinstokke, hvoraf 10 er nye beplantninger. Disse vinmarker er ligeligt fordelt mellem en zone med dyb alluvial jord og den anden af ​​bjergskråning og garrigue klassificeret som terroir A.O.C. Picpoul de Pinet. De resterende 10 hektar opretholdes korrekt, og plantningen af​​kornafgrøder gør det muligt at genplantes en vinmark efter en hvileperiode på fem år. Passionen, entusiasme og kærlighed som La Grangette udtrykker til vin, betyder også at de elsker at introducere sjældne druesorter på ny. For eksempel den sorte piquepoul, som de vinificerer i rosé siden 2002 og i rødt siden 2011 eller endda den grå piquepoul, som de lige har plantet 900 fod af i 2019.

Omlægning til økologisk landbrug

I dag er La Grangette en 40 hektar stor familie vingård, som er i omlægning til økologisk landbrug.  Filosofien er at arbejde organisk, så regenereringen af ​​jorden med jorddækning mellem hver anden række kan dekomprimeres jorden efter høst, grave i stiklingerne efter beskæring om vinteren og derefter mekanisk rengøring og rotation af jord i slutningen af ​​juli. 

 Hos La Gragnette tilbyder en bred vifte af vine – 4 hvide, en rosé, 5 røde og en sød under POA Picpoul de Pinet og PGI Côtes de Thau. Domaine La Grangette er den eneste vingård i området, der producerer Piquepoul i 3 farver. Deres sortiment består af 11 vine. 

Den første økologiske vin kom i 2019

Ekspressiv vin med antydninger af kandiseret citron, ingefær og honning.  Frisk mund med en krydret finish, med en lang varm eftersmag.

En økologisk vin som kom til ved en fejl, da man blandede Sauvignon och Roussanne. Vinen har en gylden farve og er fuld af friskhed og friskhed med en rund og fin eftersmag. Vinen kan med fordel nydes uden andet men skaldyr, ost sur/sød retter vil være en god kombination.

Måske er du interesseret i vores andre vingårde ...

Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)