Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Landskab & klima

Languedoc

mangfoldighed inden for landskab og klima

Vingårde i Languedoc-regionen er normalt placeret langs kyst sletterne ved Middelhavet, mens vingårde i Roussillon findes i små dale omkring Pyrenæerne. Den højeste vækstsæson, mellem maj og august, er meget tør, og størstedelen af den årlige nedbør forekommer om vinteren. I Languedoc er sletteområdet den mest tørre og varmeste region i Frankrig. Regionens middelhavsklima er meget befordrende for dyrkning af en stor mængde af en lang række forskellige druesorter, hvor vinbønder i området udmærker sig i masseproduktion. Den gennemsnitlige årlige temperatur er 15°C med 320 solskinsdage om året.

Bjerge

Bjergområdet som befinder sig i den nordlige del af regionen har et mere kontinentalt klima, som ligner Rhône i struktur med de velkendte Faugeres og Pic Saint Loup vine etc.

Kysten

Kystområdet er præget af stærk middelhavs indflydelse med rigeligt solskin og kendt for mere frodige og modne stilarter af vin. Det er også det område, som den berømte hvidvine Picpoul de Pinet der især drikkes til fisk og skaldyr m.m. kommer fra.

Syd

Sydområdet er tættest på Roussillon AOCs, hvor større mængder af Carignan druer kommer fra. Det er også hjertet af Corbieres-området.

Centralt

Hjertet af regionen, hvor landskabet er mere fladt, og større volumen produktion med Minervois. Saint-Chinian godt strukturerede vine.

Vest

En blanding af kontinentale og atlantiske indflydelser. Det er et område med flest mousserende vine, bl.a. pga. de højere højder og den alsidige forskel i meso- og mikroklimaer. Den første mousserende vin blev fremstillet i 1540.

Måske er du også interesseret i...

Druesorter

Bliv klogere på de hyppigst anvendte druesorter i Languedoc

Appellationer

Læs mere om de forskellige appellationer i Languedoc
Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)