Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Domaine Ollier-Taillefer

Domaine Ollier-Taillefer

PASSIONERET FAMILIEDREVET VINGÅRD 

Vingård gennem generationer

Domaine Ollier-Taillefer er en familieejendom i den nordøstlige del af AOC Faugères-appellationen i det centrale Languedoc, Sydfrankrig. Det drives af Luc og Françoise Ollier, bror og søster, den 5. generation af lokalt fødte vinproducenter og er i dag ansvarlige for 30 ha AOC Faugères vinmarker. I 1977 solgte deres forældre, Nicole og Alain Ollier, den første flaske, der blev produceret på vingården. 

Luc kom til Domaine Ollier-Taillefer i 1990. Elleve år senere tog han vin-produktionen på en bæredygtig sti under paraplyen fra Terra Vitas-agenturet. I 2003, efter elleve år som direktør for Faugères-syndikatet, sluttede Françoise sig til familien Ollier-Taillefer. I gennemsnittet producerer Domaine Ollier-Taillefer 1100 hl.

 

Druesorter, klassifikation og tærren

Vinmarkerne er plantet på stejle skråninger, sydvendt og i en højde fra 200 til 350 meter over havets overflade. Domaine Ollier-Taillefer er fuldt ud opmærksomme på skrøbeligheden af ​​ ‘terroir’ og har valgt at pleje den ved at arbejde så naturligt som muligt. Traditionelle druesorter er plantet, hovedsageligt Grenache noir, Carignan noir, Syrah, Mourvèdre og Cinsault til AOC Faugères rødvin og rosé, og Roussanne og Rolle (eller Vermentino) til AOC Faugères hvidvin. 

Druerne er håndplukket og sorteret omhyggeligt, inden de ankommer til kælderen. De ældste vinstokke Luc og Françoise har i dag, er Carignan som er plantet af deres bedsteforældre i 1910. Disse anvendes i deres Grande Réserve cuvée.

 

Økologisk vinproduktion

 

I september 2009 startede Domaine Ollier-Taillefer omlægningen af hele deres vingård til økologisk produktion (AB).

I 2012 byggede de en ny kælder med kalksten fra et stenbrud nær Pont du Gard, som giver fremragende naturlig isolering. Kælderen er bygget op af en bjergskråning, og bruger en geotermisk varmeveksling til at køle og varme bygningen. Den naturlige isolering betyder, at de sparer elektricitet til isolering og aircondition med yderligere temperaturstyring leveret af en økologisk en canadisk brønd. Alt anvendt vand opsamles og genanvendes. 

Måske er du interesseret i vores andre vingårde ...

Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)