Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Champagne vinregion

Champagne er en mousserende vin som er forbundet med luksus, fest og romantik. Region Champagne i Frankrig er stedet for verdens mest værdsatte mousserende vin. Champagnen er kendt for sin karakteristiske smag – en kombination af frugtige, blomsteragtige og krydrede noter.
Den særlige jordbund, der er rig på kalksten og ler samt kontinentale klima giver druerne en særlig mineralsk karakter, som overføres til vinen.

Udvalg af mousserende vine og champagner til enhver lejlighed

Vores udvalg af champagne og mousserende vin er bredt, hvorfor du nemt kan finde den perfekte champagne til enhver lejlighed. Uanset om du er på udkig efter champagne til en særlig lejlighed eller blot ønsker at forkæle dig selv og dine nærmeste med et glas champagne, så har vi det du er på jagt efter.

Champagne og druesorter

For at frembringe champagnens unikke smag og karakter benyttes der primært tre druesorter. Den eneste hvide sort, Chardonnay, bidrager med friskhed, elegance, livlig syre og noter af citrus og blomster.  Pinot Noir og Pinot Meunier, de røde sorter, er rygraden for mange vinblandinger som giver struktur, fylde og røde frugtsmag.

Champagne-metoden

Siden det  4.århundrede har regionen produceret Champagne og er kendt for produktion af højkvalitets vine. Det som kendetegner produktionen af champagnen er Champagne-metoden.

Denne indebærer blanding af flere druesorter, heriblandt Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay for at skabe base vin. Dertil tilsættes der en blanding af sukker og gær til vinen og dermed bliver tappet på flasker med en metalprop kaldet en “bidule”. Anden gæringen som sker i flasken, skabes den fine mousse som champagne er kendt for. Efter denne anden gæring modnes vinen i mindst 15 måneder for ikke- vintage champagne og mindst tre år for vintage champagne. Champagne-vinene er også kendt for deres fine bobler, som er resultatet af den andengæring. For at kunne bære mærket ‘Champagne’ skal en mousserende vin overholde strenge kvalitetsstandarder.

Champagne - vintage eller ikke- vintage

Champagne, klassificeret som ikke-vintage, er mousserende vin som er en blanding af forskellige årgange og dermed uden årgang. På den anden side er vintage champagne en årgangschampagne, som bliver produceret af ét års høst. Med andre ord – i de tilfælde hvor næsten ikke har været god benyttes den til ikke-vintage produktion, hvorimod vintage champagne afspejler en bedre høst og dermed årgang.

Sødme og champagne

Champagner bestemmes hvor tør eller sød en champagne er, som der refereres til mængder af sukker. Overordnet er Brut Natural den mest tørre udgave af Champagne, hvorimod ‘doux’  er den sødeste variant. 

  • Brut Nature / Non-Dosé: 0-3 g/ liter, ingen tilsat dosage 
  • Ekstra Brut: 0-6 g/liter 
  • Brut :0-12: g/liter 
  • Ekstra Dry: 12-17 g/ liter 
  • Sec: 17-32 g/liter 
  • Demi-Sec: 32-50 g/liter 
  • Doux: 50+ g/liter

Opdeling af champagne

Når der er tale om forskellige champagner opdeles disse i tre trin

  • Champagne Grand Cru: De 17 bedste marker er ophøjet til grand cru
  • Champagne Premiere Cru: De 43 bedste områder må skrive 1. cru
  • Champagne: Alle andre kommer fra Champagne AOC uden nærmere bestemmelse

Mousserende vine uden for Champagne må ikke bære navnet i Frankrig, hvorfor de benytter Crémant.

Nyd champagne til forskellige lejligheder

Champagne drikkes til festlige lejligheder heriblandt fødselsdage, nytårsaften, bryllupper og andre særlige begivenheder. Champagne kan også nydes ved til aperitif og parres typisk med fisk og skaldyr. Dog findes der forskellige typer af champagner og mousserende vin som passer perfekt til ethvert måltid og lejlighed.

Relaterede emner til Champagne vinregion

Hvad betyder brut champagne?

Hvad er forskellen på Crémant og Champagne?

Hvad er mousserende vin?

Hvor længe kan en champagne holde sig?

Hvordan laver man champagne?

Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)