Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Château Montfin

Perlen af Corbières

I modsætning til mange vingårde er Château Montfin ikke gået i arv eller overleveret fra forældre til børn i  gennem generationer, men Jerome og hans familie er lidenskabelige med vin og forelsket i naturen. Faktisk fortæller historien om Chateau Montfin om denne lidenskab sammen med at blive forelsket i en juvel af Corbière, der er Peyriac de Mer, som ligger ud til Middelhavet. Det var dels af held, at ejerne opdagede denne lille landsby, men det var kærlighed ved første øjekast for dens smalle middelalderlige gader og dens firkant skyggefuld af majestætiske planter.

En tur i det omkringliggende landskab, der er kendetegnet ved kalkstensplateauer, der går ned til lagunerne og duftene fra garriguerne, der blander sig med spindrift, når man nærmer sig lagunerne. Disse laguner, hvor sterns og flamingoer basker sig i en glorie af stadigt skiftende lys. Lige siden Peyriac de Mer har været ejerens paradis. Rejsen med Montfin begyndte i september 2002.

 

Klassifikationen, druesorter og terrænen

Vingården dækker i alt ca. 125 hektar, hvoraf 50 h er vinstokke. Resten er en blanding af garrigue, mandel, oliven og trøffel plantager, der giver en hel panoply af aromaer. Druesorterne Carignan, Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault sorter udgør de røde og rosévine, mens vores hvide er en kombination af Roussanne, White Grenache og Vermentino.

Hvert andet år planter ejerne omkring tyve forskellige plantetyper for at drage fordel af deres rodsystemer og de næringsstoffer, de bringer, og for at styrke biodiversiteten i jorden. På samme måde gør plantning af hække det muligt at dæmpe klimatiske overskridelser ved at regulere temperaturforskelle.

 

Vingården drager fordel af et middelhavsklima med rigeligt solskin og lidt regn, der favoriserer de langsomme cyklusser af vinstokken og sikrer kvaliteten og regelmæssigheden af ​​afgrøden år efter år. Et andet kendetegn ved  klimaet er vinden. “Tramontane” bukker over vingården næsten 200 dage om året og holder vinstokken sund i vækst cyklussen ved at begrænse sygdommen og om sommeren bærer vinden fra havet fugtighed, der begrænser vinstokkens vandige stress.

Økologisk landbrug og økologiske vine

På bjergskråningerne med udsigt over lagunerne og havet derover dækker Chateau Montfin ca. 125 hektar stenet lerjord fejet af stærke vinde kaldet «Tramontane». Montfins filosofi er at styre udbyttet, omfavne økologi, arbejde med jorden og høste manuelt, hvilket beviser, at det er helt muligt at arbejde med præcision under respekt for naturen. Altid nysgerrig, genopdagede vinstokke, land til genplantning, eksperimenterede for nylig med at fremstille vin i amforaer og partier uden tilsatte sulfitter.

Vinmarkerne på Chateau Montfin er opdelt i dem med lys jord og dem med rød jord farvet af jernoxider. For os har hvert trin i vinens udvikling en indvirkning på vandkvaliteten. Derfor arbejder vi tæt sammen med anlægget, vi studerer det nøje for konstant at tilpasse vores metoder efter vejrforhold og angreb, der kan bringe det i fare.

Biodynamiske dyrkningsprincipper anvendes til forberedelse af behandlinger (afkog, flydende gødning …) for at beskytte vinstokke. Vi er lige så opmærksomme på vinstokkens struktur og anvender kun en let fysiologisk beskæring ledsaget af fjernelse af overskydende knopper om foråret.

Vin røddernes rødder søger vand og næringsstoffer dybt i jorden. Vinen absorberer alle elementerne i jorden og overfører dem til frugten.

Måske er du interesseret i vores andre vingårde ...

Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)