Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Hvid Bourgogne

Chardonnay er den grønne drue i Bourgogne, som dyrkes i regionen, og er sorten bag verdens mest populære hvide Bourgogne vine. Derfor når man siger hvid Bourgogne indebærer dette hvidvine lavet på Chardonnay druen. 

Udover at hvidvinen fremstilles på Chardonnay druen er de også gæret og lagret på egetræsfade, hvor der ikke eksperimenteres med blanding af forskellige druesorter. Målet er at skabe vine som repræsenterer og smager af det område vinen er produkt af.

Hvidvine fra Bourgogne har et bredt vifte af smagsprofiler som udfolder sig i rig tekstur og syrlighed, men også frugtagtige smagsnoter og til tider kan varierer fra lette til fyldige vine

Regioner og Hvid Bourgogne smagsprofiler

Bourgogne er kendt for at byde på fantastiske vine året rundt, og dette er takket være en kombination af klima, tradition for vinproduktion samt unikke jordbundsforholde som ethvert område tilbyder. Områder hvor Chardonnay vinstokke primært dyrkes er i det nordlige Bourgogne i områderne Chablis og Côte de Beaune.

Chablis

Chablis beliggende i den nordlige region i Bourgogne er det køligste område. Dette medfører også, at Chablis hvide Bourgogne har næsten altid den sprødeste og sydligste smagsprofil. Derudover er hvide Bourgogne fra Chablis kendte for at have præg af slankere frugt aromaer end den gennemsnitlige hvid Bourgogne, hvorfor du også kan parre dem med blandt andet østers. Området er også kendt for sine karakteristiske og intense kridhvide jordbunde, og huser også adskillige Grand Cru vingårde.

Côte de Beaune

Côte de Beaune huser nogle af verdens vinmarker, hvor der produceres nogle af hvide Bourgogne vine med  mest intense smagsnoter af Chardonnay druen. Det er heller ikke for sjovt, at det siges at hvide Chardonnay fra dette område er mest kraftfulde af alle franske Chardonnay vine. 

Smagprofilen af denne vin er frisk med jordagtigt aroma – og er et resultat af hundrede års erfaring, som resulterer i både afbalancerede og velintegrerede aromaer af kanel og mandel.  Vine fra Côte de Beaune kan sagtens nydes alene, ellers kan de nemt parres med blandt andet svinekød, fiskeretter, kylling med mere.

Mâconnais

Beliggende i den sydlige del af Bourgogne, Mâconnais er et område som også har varmere klima end resten af Bourgogne og byder på frugtagtige og fyldige hvide Bourgogne vine. Smagprofiler på vine fra dette område spænder alt fra citrus, smag til honning og ananas. Her kan man roligt forvente mere vine med intensitet, hvor vine i den dyre ende kan have noter af hasselnødder. Disse vine er godt egnet til alle typer af mellemvægts retter som kylling, svinekød m.m.

Champagne fra Bourgogne

Hovedsageligt fremstillet i det nordlige del af Chablis og i den sydlige Côte Chalonnaise er Crémant de Bourgogne lavet på traditionnelle champagne metode. Denne champagne bliver lavet af blanding af sorter som Pinot Noir, Chardonnay, Aligoté og Gamay. 

De hvide champagner fremstilles på druerne Chardonnay og Pinot Noir, hvor der ved lejligheden også anvendes Gamay, Pinot Blanc, Sacy, Pinot Gris, Aligoté og/eller Melon druerne. I forbindelse med rosé champagner anvendes Pinot Noir og i nogle tilfælde Gamay druen. 

Disse mousserende vine er kendte for deres brede udvalg af smag, som spænder alt fra friske og sprøde smagsnoter til fyldigere og delikate smagsnoter. Udover at være beskyttet under AOC betegnelse, er den en Bourgogne champagne, som egner sig perfekt til aperitif, festligheder og kan kombineres med hvidt kødretter samt fisk og skaldyr.

Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)