Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Søde vine fra Loiredalen

Loiredalen er kendt for at fremstille alle typer vin som rødvin, hvidvin, rosévin, mousserende vin samt søde vine. Dog når der er tale om søde vine, er Anjou-Saumur området kendt for at fremstille bedste søde vine i Loiredalen. Disse vine er fremstillet på 100 % Chenin Blanc druen, som vokser på å skifer- og skifer jord på toppen af ​​det amorikanske massiv. Udover Chenin Blanc anvendes også  Sauvignon Blanc druen for at fremstille gode søde vine. 

Selvom søde vine har været lidt ud af trend i periodevis, betyder det ikke at disse vine ikke er fantastiske. Loiredalen fremstiller et bredt vifte af gode vine i forskellige variationer af sødme, og regionen byder faktisk også på en række fremragende søde vine. Appellationer som står bag regionens søde vine kommer fra midten af Loiredalen, og er udelukkende fremstillet af Chenin Blanc druesorten, som har udtrykkelig syre og frugtighed.

De søde vine fra Loire kombinerer friskheden og frugtighed, og er kendt for at være gylden i farven i deres ungdom og med årene bliver mere ravfarvet. Yngre årgange er karakteriseret af have forskellige smagsnoter som kan være domineret af blomster- og frugtsmag som akacie, rose, citrus, kvæde, ananas eller abrikos. Derimod som vine modnes udvikler smagsnoter som aromaer af mandler, tørret frugt, honning og bivoks. Andre søde vine som for eksempel fra Touraine området karakteriseret fra jord med flintesten til tider viser mineralske noter.

Mangfoldighed i Loiredalens søde vine

Mangfoldigheden er stor når det kommer til vine i mange af Loiredalens underregioner. Der fremstilles halvtørre, halvsøde og søde vine. I Touraine Azay-le-Rideau, Touraine Amboise og Montlouis-sur-Loire fremstilles søde vine (Moelleux) af meget modne druer, hvorimod der i Vouvray og Loire-appellationerne Coteaux du Loir og Jasnières produceres ædle søde vine i store årgange, som ligner dem, der produceres ved bredden af ​​Loire.

Dog de bedste søde vine fra Loiredalen fremstilles i Quarts de Chaume og Bonnezeaux, to enklaver i Coteaux du Layon. Der er meget koncentrerede, komplekse, overlegne vine, hovedsagelig fremstillet af ædle rådne druer og er blandt de bedste søde vine i Frankrig.

Søde vine som kommer fra Coteaux du Layon er højkvalitets vine, som er underlagt strenge standarder og regler i forhold til udbytte og alkoholindhold. Appellationerne fra vinområdet Anjou-Saumur –  Coteaux de L’Aubance, Anjou Coteaux de la Loire og Coteaux de Saumur fremstiller primært halvsøde vine og kun få søde vine, der er lettere end dem fra Coteaux du Layon

Sød vine regioner i Loiredalen

Søde vine fremstillet i Loiredalen stammer fra vinområder i nærheden af Tours og fra syv appellationer, som strækker sig fra Saumur i den vestlige regning til Angers og dens bifloder. 

Områderne omkring Angers og Saumur er kendt for sit moderat klima, som i nogle tilfælde kan være meget tørt. Når der er tale om appellationerne omkring Angers høstes vinstokke primært på skifter, af og til op sandsten. Appellationen Coteaux de Saumur er præget af kalkholdig, lerjord med flint dominerer appellationerne omkring Tours.

Relaterede emner til Loiredalen vinregion

Loiredalen vin

Sancerre drue

Loiredalen vinregion

Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)