Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Alsace rødvin

Placeret i det nordøstlige Frankrig, er Alsace kendt for verdens bedste og mest kendte hvidvine.  Verdens bedste og mest kendte hvidvine kommer fra Alsace regionen i det nordøstlige Frankrig. 

Generelt er regionen kendt for sit store udvalg af druesorter, smagstyper og vin – men Alsace er mest kendt for hvidvin. Alsaces beliggenhed  af regionen drager nytte af sine kulturelle og klimaforhold for at dyrke mangfoldige druesorter og fremstilling af bred vifte af vintyper.

 I dette tilfælde skal man ikke tage fejl af Alsace når det kommer til rødvin. Alsace er kendt for sine syv druesorter, hvoraf én af dem er rød drue Pinot Noir. Det er en druesort som Alsace rødvine fremstilles på, og disse druer er glade for kalksten og jernrig jord, som Alsace takket være sin beliggenhed har en del af.  Der er ikke kun tale om en ret gammel druesort, men også den eneste rød druesort som er tilladt i Alsace regionen.

Rødvins historie i Alsace

Pinot Noir daterer helt tilbage til det 12.århundrede i Alsace. I modsætning til nutidens Alsace – på daværende tidspunkt var der flere rødvinsdruer producenter kunne vælge imellem for at fremstille rødvine. Det er heller ingen hemmelighed, at rødvinsdruer og deres vinstokke blev eksporteret til både Tyskland og Schweiz. 

Helt frem til det 17.århundrede var rødvin og Pinot Noir i Alsace meget populært – dog denne popularitet blev desværre afbrudt af krigen i Europa, hvor Alsace var en af de steder som led meget under krigen og vingårde blev ødelagt. I begyndelsen af det 20.århundrede kommer rødvin og Pinot Noir tilbage i produktion,  i dag er 10 % af Alsaces vinareal nu beplantet med Pinot Noir. Prestige og popularitet er tilbage når der er tale om Alsace rødvin takket være engagerede og innovative vinproducenter, som fremstiller rødvine som byder på stærk karakter, struktur og fantastiske smagsnoter.

Alsace rødvine og smagsnoter

Rødvine fra Alsace har ikke kun stor personlighed, men er også fulde af frugtagtige aromaer.

Fyldt med aromaer af brombær, hindbær og kirsebær har rødvin Pinot Noir fra Alsace altid været en let og frisk vin. En af de vigtigere faktorer i Alsace rødvine er de bløde tanniner, som også er unik for Alsace rød druesort. I og med at rødvinen lagres på egetræsfade medfører det også at vinene er dybere i farven samt aromaer. Det er en fyldig og afbalanceret vin, som er populær og passer godt til grillretter, rødt kød, specifikke oste – nogle parrer Alsace rødvine endda med fisk.

Pinot Noir - Alsace rosévin

Alsace regionen er mangfoldig og holder aldrig op med at overraske. Vinregionen er mest kendt for sin hvidvin, byder på fyldige og frugtige rødvine – men Alsace byder også på unikke rosévine. 

Mange tænker, at rosévin er måske fremstillet ved at blande hvide og røde druer sammen for at få rosévinens farve. Dog er realiteten anderledes, da rosévine er lavet af kun sorte druer – ligesom rødvine. I tilfældet af Alsace rosévine laves de også med en enkelt sort druesort  – Pinot Noir. Når Alsace rosévinen fremstilles, er maceration reduceret. Med andre ord betyder meraction “udblødning” som beskriver den tid som drueskallerne er sammen med druemosten. Tiden af meraction har indflydelse på farvepigment og resten af vinen. Når der er tale om mareceration for Alsace rosévine, som er reduceret i forhold til Pinot Noir, er også med til at give rosévinen dens specifikke egenskaber lysere farver og repræsenterer Alsace terroir

Rosévine - smagsnoter

Vinen er meget populær på sommerdagene, og det er ikke en antagelse for Alsace rosévinen. Det er en rosé som er let, forfriskende, aromatisk med noter af rød frugt. Rosé er en vin man kan finde på mange caféterrasser i de varme sommerdage eller deles til forskellige festlige lejligheder. Udover at rosévinen kan nydes alene kan Alsace rosé kombineres med salater, forretter og grillet kød.

Relaterede emner til Alsace vinregion

Alsace orangevin

Alsace vinrute

Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)