Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Økologiske vine

Frankrig har igennem mange år været landet, som har givet et stort udvalg af økologiske vine. Økologiske vine har været mere end blot en trend blandt yngre og ældre vinelskere.  ​Rød-, hvid- og rosévine, champagner, mousserende vine og crémant, bløde og søde vine er som alle kan finde i økologiske udgaver. Fusionen mellem vinens smag og bevidstheden omkring miljøet er noget som falder i god jord blandt forbrugerne.

Økologisk vin

Når der er tale om økologisk vin, er disse lavet af druesorter, som er dyrket i overensstemmelse med principperne for økologisk landbrug, hvor der efterstræbes at eliminere brugen af kunstgødning og andre kemiske indgreb. Med andre ord er økologisk landbrug meget opmærksom på miljøet og forsøger på enhver mulig måde at minimere den kunstige påvirkning af jorden.

I vinens verden er essensen, at økologiske vine hovedsageligt fremstilles med druer, der dyrkes uden brug af syntetiske kemiske produkter for at øge høstens udbytte.

I Frankrig skal produkter, der bærer det nationale logo for økologiske produkter, indeholde mere end 95% organiske komponenter. Men tro det eller ej, du drikker mere organisk fransk vin end du tror, ​​da mange vinmarker praktiserer økologisk vinfremstilling, men ikke er officielt certificeret på grund af omkostningerne og bureaukratiet.

Når der er tale om økologiske vine fra Frankrig, kan vingårde få certificering kun hvis vingårdens landbrugspraksis er overvåget samt certificeret af de officielle og godkendte franske myndigheder.

Hvorfor vælge økologisk vin ...?

Samlet set er der øget forbrug af økologiske varer, hvor økologisk vin tegner sig for ca. 3,6% af den globale vinproduktion. For forbrugerne er valget mellem konventionel og økologisk vin meget subjektivt – men her er nogle hurtige fordele ved økologisk vin: organiske druer, færre sulfitter, indeholder mindre tilsat sukker og færre tilsætningsstoffer.

Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)